Fra humor til ramme alvor

Da jeg starta min lille print-on-demand-butikk på Spreadshirt, så var det hovedsakelig for å laste opp humoristiske motiv som kunne spre litt glede. Det er fortsatt hovedsakelig humor jeg prøver å bedrive, men av og til så skjer det ting i verden som gjør at jeg sliter litt med å finne det humoristiske genet mitt.

Som f.eks. krigen i Ukraina. 🙁 Jeg er – i likhet med de fleste andre – så sint, frustrert og rasende på Putin at jeg nesten ikke vet hvordan jeg skal få uttrykt det! I tillegg så er jeg redd – ikke en redsel som på noe vis kan sammenlignes med det de stakkars menneskene i Ukraina føler det, men dog … Det vil ramme mange flere enn ukrainere om gærningen i Russland trykker på den store, røde knappen, så det er lov for oss å være redde også.

Dessverre tror jeg ikke mine t-skjorter (eller andre ting) betyr en liten fjert engang i den store sammenhengen, men jeg må bare protestere på den måten jeg klarer.

Den gule og blå fredsduen har, uvisst av hvilken grunn, solgt veldig bra i England, mens den ikke har solgt i noen andre land.

Jeg hadde også et motiv som ble avvist av Spreadshirt – siden det er flere andre varianter av “Streken” der så gikk jeg ut ifra at det var lov å bruke ham i motiver, men der gikk jeg jaggu på en smell. Imidlertid rakk jeg å selge noen av den her i landet før den ble fjernet, så jeg håper de som bestilte får produktene sine uten problemer.

(Om noen skulle lure, så får jeg ingen personlig informasjon om de som handler av meg. Jeg ser postnummer og land, men ikke noe annet.)

Skal jeg tjene penger på krig nå da eller?

Nei altså, jeg vil ikke påstå det – tro det eller ei, men det er stort sett småpenger jeg får betalt pr salg. Jeg tenker at jeg gir folk en mulighet til å vise hva de synes om krigen, og så er det jo selvsagt helt opp til hver enkelt om de vil handle eller ei. Og jeg håper at mange kanskje synes det er bedre å støtte en stakkars enslig designer enn å kjøpe fra de svære firmaene! Greit nok at det er et firma bak meg også, som tjener litt pr salg, men jeg som designer får jo også en slant.

Og så håper vi alle at denne forferdelig meningsløse krigen snart er over. 🕊