Lager jeg virkelig alle motivene selv?

Ja, rent visuelt så gjør jeg det.

Nei, jeg finner ikke på all tekst selv, og jeg finner definitivt ikke opp kruttet på illustrasjonene heller.

Skuffa? I såfall så får jeg jo beklage det, men før du beskylder meg for å gjøre noe ulovlig så kan jeg si at DET gjør jeg virkelig alt jeg kan for å unngå! Men det er altså ikke sånn at noen har copyright på artige tekster som de jeg presenterer på mine design.

Du har helt sikkert sett «Look at all the fucks I give» med bilde av Julie Andrews på mange andre steder, men jeg har satt det opp på den måten jeg synes ser bra ut. I tillegg så har jeg bearbeidet bildet av fru Andrews såpass at det ikke er kliss likt originalen. Så kan man kanskje diskutere om det er litt i gråsonen, men faktum er at Spreadshirt, hvor jeg selger mine produkter, er ganske så strenge når det gjelder opphavsrett og ville fjernet motivet pronto om det var i strid med opphavsretten.

Hvor finner jeg inspirasjon til alle motivene?

Har du kikka litt rundt på alle de forskjellige motivene mine, så skjønner du helt sikkert at jeg ikke har én spesifik kilde. 😅 Jeg kan finne inspirasjon i reklamer, broderier, andre t-skjorter, memes, filmer – you name it!

Hvordan lager jeg motivene mine?

Nesten utelukkende i Adobe Illustrator. Det hender jeg henter inn bilder i Adobe Photoshop først for å bearbeide dem, men det aller, aller meste blir gjort i Illustrator. Det er nesten fælt å si det, men jeg har brukt det programmet siden forrige årtusen (yikes!) så jeg føler meg komfortabel med det. Jeg er langt fra utlært, men jeg prøver å utvikle meg hele tiden og lære meg nye triks.

Men altså, tegner jeg alle illustrasjonene fra scratch?

Jeg skulle så innmari ønske at jeg kunne si ja! Men faktum er at jeg henter masse fra pixabay.com. De kan brukes fritt akkurat som man ønsker, bortsett fra å selge det videre som de er. Og det gjør jeg jo absolutt ikke.

Så når jeg har funnet en illustrasjon jeg liker, så bruker jeg som regel litt tid på å gjøre den om sånn at den passer til mitt behov. Noen ganger er det farger som endres, noen ganger fjerner jeg bakgrunner og andre elementer jeg ikke liker, og noen ganger henter jeg bare ut deler av illustrasjonen og tegner videre på den.

Men det er én tegning jeg har tegnet helt selv, kun hentet inspirasjon fra et bilde, og det er dette ansiktet:

Jeg skal ikke påstå at det er stor kunst, men jeg synes hun ser passe gretten ut til å passe godt til teksten.

Om motivet vil selge noe særlig, det vil jo vise seg med tid og stunder.