St. Patrick’s Day-motiver i en norsk nettbutikk?

Ja, her har dere en vaskeekte skap-ire! Siden min første tur til den grønne øya i 2007 så har jeg hatt en dyp og inderlig kjærlighet til Irland, irer generelt, irsk kultur og historie – og da også St. Patrick’s Day.

Jeg er ikke særlig religiøs av meg selv, men jeg lar meg fascinere av religionshistorie, noe som jo historien om denne Patrick-fyren er. Han var født britisk, men dro til Irland i 432 for å kristne irene. Han startet flere skoler, klostre og kirker, og har fått æren for å ha drevet alle slanger ut av landet … men det hersker vel en viss berettiget tvil om hvor vidt det faktisk stemmer. (Det er uansett ikke slanger i Irland, enda en god grunn til å ta seg en tur dit.)

St. Patrick brukte trekløverplanten for å forklare den hellige treenighet, som da er grunnen til at denne er et av de mest kjente symbolene knyttet til Irland. (Noen bruker firkløver, men en «ekte» shamrock er altså et trekløver, i følge mine kilder.)

Jeg fant min kjære på grunn av St. Patrick, jeg!

St. Patrick’s Day feires 17. mars, og jeg startet å invitere inn til grønn feiring første gang i 2013. Det var opprinnelig bare kjentfolk som var invitert, men to av gjestene spurte om de kunne ta med seg en kamerat. The more the merrier, tenkte jeg, og dermed tok de med seg han som nå er min ektemann. 💚 Nå var det riktig nok ikke fering akkurat på dagen det året, siden jeg synes det er upraktisk å ta en fest dagen før jobb, så datoen «vår» er 16. mars.

Det ble også bryllupsdatoen vår noen år etterpå, og selv om vi ikke tok HELT av med det så ble selvsagt St. Patrick’s Day temaet i bryllupet. 😀 Noen synes sikkert det er litt rart, men det føltes riktig for oss!

St. Patrick’s Day-motiver i nettbutikken min

Jeg har laget et lite utvalg av forholdsvis enkle motiver som er direkte knyttet til St. Patrick’s Day, og i tillegg er det noen andre generelle irske motiver samlet i samme tema – som du finner her. Motivene finnes på diverse plagg, i tillegg til at noen også finnes på krus, klistremerker, handlenett etc.

Håper du finner noe du liker!